Dorade van de BBQ met Mediteraanse foliepiepers en groene asperges 

We starten met de piepers want deze hebben het langst nodig: 

Was de aardappeltjes en doe ze, ongeschild, in een kom. Besprenkel ze vervolgens met olijfolie en voeg  paprikapoeder, currypoeder, zout en peper toe, meng alles goed door elkaar. 

 

Maak met aluminiumfolie 4 pakketjes en verdeel hierover de aardappeltjes, 4 tenen fijngehakte of geperste knoflook en 4 takjes rozemarijn. Vouw de pakketjes vervolgens dusdanig dicht dat hier nog voldoende lucht in zit zodat stoom goed kan circuleren. 

 

Plaats de pakketjes op de grill maar niet direct boven de warmtebron, laat de aardappeltjes vervolgens in 40 minuten gaar worden en start met het voorbereiden van de vis. 

 

Nu de aardappeltjes op de bbq liggen starten we met de vis:

Snijd de vis op de rugkant iets in zodat de smaken van de kruiden beter in de vis kunnen trekken en zodat je de vis straks aan tafel beter kunt fileren. Kruid de vis vervolgens met zout en peper. 

 

Rasp één citroen en hak 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en 2 tenen knoflook fijn, stop deze samen in de vis. Smeer vervolgens de vis aan beide kanten in met mayonaise, ik weet het dit klinkt gek maar trust me, worth it! Meester BBQ'er Ralph de Kok gebruikt deze techniek om de vis ietswat te beschermen bij het grillen. Door de vis in te smeren met mayonaise blijft deze niet aan de grill plakken en wordt de huid mooi krokant! Daarnaast proef je er niets van dus geen zorgen! 

 

Wanneer de vis klaar is om gegrild te worden bak je deze in ca. 5 minuten per kant gaar op een BBQ met temperatuur van ongeveer 180°C. Time dit dusdanig dat wanneer de vis klaar is, de aardappeltjes dat ook zijn! 

 

Ondertussen kunnen we de groene asperges ook even klaarmaken voor de grill:

De groene asperges hebben het kortst nodig van alle drie, daarom gaan deze als laatst de grill op. 

 

De asperges hebben een onaangenaam harde onderkant dus als eerst snijden we ca. 2 cm van de onderkant af. Doe de asperges vervolgens in een schaal en besprenkel met olijfolie en zout, peper komt pas na het grillen want anders verbrand de peper op de bbq! 

 

Zodra de vis omgedraaid wordt kunnen de asperges op de grill, bak deze in ca. 5 minuten om en om gaar. 

 

Het eten op tafel! De fles rosé essentiel van Saint Esprit open! Waan je in de Provence! 

Smakelijk! 

 

Laat me weten wat je ervan vindt! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.