Ossenhaas in Argentijnse stijl: Lomo Tata

Verwarm de oven voor op 230°C en loop het stuk rundvlees na en snijd eventueel nog overbodig vet weg. Snijd vervolgens het vlees in de lengte dusdanig in dat deze nog net niet door midden is en leg het vlees open met de binnenkant naar boven.

 

Plet vervolgens de pruimen en beleg hier de "onderkant" mee van het vlees (zie het vlees eigenlijk als een broodje waarbij je deze opengesneden hebt en belegd met pruimen) en besprenkel de pruimen vervolgens met een mespuntje kaneel en kruidnagel.  

 

Vouw het vlees weer dicht en kruid het vlees vervolgens met zout & peper en wikkel het vlees vervolgens in de spekrepen en bindt deze dicht met keukentouw. Plaats het vlees voor 10 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur naar 200°C.

 

Haal dan na 5 minuten het vlees uit de oven en bestrijk met de runderbouillon, plaats dan nog 5 minuten in de oven. Haal het vlees nu opnieuw uit de oven en bestrijk met het mengsel van de jam en het warme water, plaats het vlees daarna voor de laatste keer terug in de oven en laat nog 10-15 minuten doorgaren voor medium-rare. Houd hierbij rekening met de dikte van het vlees, als je een vrij dunne ossenhaas hebt is 10 minuten al max.

 

Serveer met gekarameliseerde uitjes en gebakken champignons. 

 

Eten op tafel! Cabernet Franc erbij! smakelijk!

Laat me weten wat je ervan vindt! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.