Salade van gegrilde perzik met parmaham, zongedroogde tomaat, citroen en mozzarella
Snijd de perziken of nectarines in parten en smeer de BBQ of grilpan in met olijfolie, grill vervolgens de perziken of nectarines langzaam op de grill. Op deze manier wordt de binnenkant warm en de buitenkant krijgt mooie grillstrepen door de karamellisatie. Als je dit te snel doet blijft de binnenkant koud en dat is minder lekker!
Snijd de komkommer in kleine blokjes van ca. 1-2 cm, en hak de gedroogde tomaten vervolgens wat grof klein.
Leg de veldsla in een mooie kom of schaal en verdeel vervolgens de parmaham, komkommer, gedroogde tomaten en perzik over de sla. Pluk vervolgens de mozzarella in stukken en verdeel deze over de salade.
Meng de olijfolie met de rasp en sap van de citroen en besprek deze over de salade. Breng als laatste op smaak met zout & peper.
Het eten op tafel! De fles tropische Sauvignon open! Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties