Heerlijke risotto met doperwten en pecorino die schreeuwt om de lente!
Snipper de sjalotten, snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook. Breng ondertussen een pan met groentenbouillon aan de kook en kook hier de kipfilet in gaar, houd vervolgens de bouillon apart voor later. Bak de sjalotten en knoflook vervolgens, in boter & olijfolie, samen aan in een hapjes- of koekenpan tot deze glazig zijn. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak mee tot ook deze glazig is. Voeg daarna de champignons, tijm en rozemarijn toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de witte wijn toe en laat deze volledig opgenomen worden door de rijst, voeg nu beetje voor beetje de bouillon toe en zorg dat de risotto telkens wanneer deze de bouillon opgenomen heeft, weer voorzien wordt van nieuwe bouillon. Vervolg dit tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
Pluk de gekookte kip uit elkaar en voeg de doperwten en de kip toe, voeg eventueel nog wat bouillon toe als de risotto droog valt. Laat de doperwten en kip +/- 3 min verwarmen. Draai het vuur nu uit.
Doe vervolgens een klont boter en een deel van de geraspte kaas erbij en dek af met een deksel. Wanneer de boter en de kaas gesmolten zijn roer je deze door het geheel en op smaak brengen met peper & zout. Nu kun je serveren en afmaken met nog extra geraspte kaas en rucola.
Het eten op tafel! De fles witte Grenache open! Smakelijk!
Tip!: Liever vegetarisch? Laat de kip er dan gewoon uit en voeg wat extra paddenstoelen toe zoals bijvoorbeeld cantharellen!
Reactie plaatsen
Reacties