Vegetarische risotto van orzo met kastanjechampignons en courgette!
Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten, de courgettes in blokjes en pers de knoflook. Bak deze vervolgens, in boter & olijfolie, samen aan in een hapjes- of koekenpan. Bak dit gedurende 5-10 minuten aan en voeg daarna de orzo toe.
Bak de orzo mee tot deze glazig wordt en blus af met de groentebouillon. Laat de orzo +/- 10 min. garen in de bouillon en laat de orzo alle bouillon opnemen. Rasp ondertussen de parmazaanse kaas en hak de walnoten alvast grof. Je kunt ook alvast de bosui in fijne ringetjes snijden.
Wanneer de orzo gaar is kun je de creme fraiche en 3/4 van de parmazaanse kaas toevoegen en roer deze door de risotto heen. Breng vervolgens de risotto op smaak met peper, zout, tijm en paprikapoeder.
Garneer de risotto als laatste met de walnoten, parmazaanse kaas, bosui en eventueel een takje tijm.
Het eten op tafel! De fles Cabernet Franc open! Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties