Ravioli met rivierkreeftjes en coquilles
Klop 2 van de 3 eieren los in een kom. Doe de bloem, 3/4 van het losgeklopte ei en een halve theelepel zout in de kom van de keukenmachine en kneed in een aantal minuten tot een samenhangend deeg. Als het deeg te droog lijkt kun je een eetlepel water toevoegen. Kneed het deeg vervolgens in een bal en wikkel in vershoudfolie om 30 minuten te laten rusten op kamertemperatuur.
Snijd de helft van de peterselie en alle rivierkreeftjes fijn en meng in een kom met de panko, het andere ei, de rasp van een citroen en sap van een halve citroen. Breng vervolgens op smaak met peper.
Rol het pastadeeg met een deegroller zo dun mogelijk en steek hieruit met een ring 8 cirkels. De rest van het deeg kun je niet gebruiken.
Verdeel de vulling van rivierkreeft over het midden van de helft van de cirkels en houd rondom ca. 1cm van de rand vrij. Bestrijk die randen met het loggeklopte ei en leg er een tweede cirkel bovenop. Druk de ravioli vervolgens dusdanig dicht dat hier geen lucht meer in zit. Leg de ravioli vervolgens op een plank of bord waar wat bloem op ligt zodat deze niet blijft plakken.
Smelt de roomboter in een steelpan en voeg een gesnipperd sjalotje toe, fruit deze licht aan en voeg het merg van het vanillestokje toe, blus vervolgens af met de witte wijn en breng op smaak met peper en zout. Laat dit vervolgens 4 minuten rustig koken en haal de pan daarna van het vuur, maak nu de saus af met de resterende boter.
Kook de ravioli in 4 tot 5 minuten gaar tot ze boven komen drijven en bak ondertussen de coquilles in een koekenpan met roomboter en olijfolie aan beide kanten goudbruin in 3 minuten.
Schep de ravioli op de borden en verdeel de coquilles over de borden, verdeel vervolgens de vanilleboter en de rest van de fijngehakte peterselie.
Het eten op tafel! De fles Authenticus open! Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties