Paella! 

Paella!! Er zijn honderden recepten over te vinden en iedereen zegt dat het anders moet maar dit is in ieder geval hoe ik het doe! Om het even makkelijk te houden heb ik een basisrecept geschreven met chorizo en kip. Je kan daarnaast eigenlijk bijna alles toevoegen!

 

We binnen met alles klaarzetten want straks gaat het snel! Als eerst snipperen we de uien, snijden we de paprika's in reepjes en persen we de knoflook. snijd vervolgens de kippendijen in grote stukken en snijd de chorizo in blokjes. 

 

Kook vervolgens een liter water en trek hier bouillon uit.

 

Nu alles klaarstaat beginnen we door in de pan olijfolie te verwarmen, gebruik hier niet te veel want uit de chorizo komt ook een hoop olie en vet. Bak vervolgens de chorizo krokant en haal vervolgende de chorizo uit de pan. Laat het vet in de pan want hieruit komt een hoop smaak die in de paella trekt. Bak vervolgens de kip voor ca. 70 gaar in de pan en haal ook deze weer uit de pan. Indien je andere soorten vlees toe wilt voegen doe je het zelfde als de kip.

 

Fruit vervolgens de ui en knoflook aan en voeg de paprika toe. Bak deze even mee en voeg nu de gepelde tomaten toe. Bak ook deze even mee en voeg vervolgens de rijst (ongekookt) toe. Bak ook deze even mee tot deze glazig begint te worden. Voeg nu de bouillon toe tot de massa net onder de bouillon staat. Voeg nu het vlees en de doperwten toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg nu ook de Saffraan toe.

 

Vanaf nu mag je niet meer roeren in de pan!

 

Dek de pan af met een deksel of plaats de deksel van de bbq op de bbq, laat dit 5-10 minuten rustig koken en check hierna of de pan nog genoeg vocht bevat. Voeg indien nodig meer bouillon toe en wanneer je nog andere dingen in je paella wilt zoals schelpdieren of garnalen kun je ook deze nu toevoegen.  Sluit vervolgens weer de deksel en herhaal de stap opnieuw tot de paella gaar is. Probeer de pan ook regelmatig te draaien/verplaatsen zodat de korts van de paella mooi evenredig wordt. Zo'n korst noemen ze overigens een Socarrat! 

 

Wanneer je paella gaar is voeg je de fijngehakte peterselie toe en garneer je met parten citroen, die citroen moet je overigens over de paella uitknijpen op je bord! Deze is er niet alleen ter garnering.

 

Laat me weten wat je ervan vindt! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.