Vlaamse vol-au-vent
Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip toe, kook deze in 25-30 minuten gaar. Houd de kip vervolgens apart.
Meng het kalfsgehakt met een eierdooier en wat paneermeel, draai hier vervolgens balletjes van ter grootte van soepballetjes. Gaar de balletjes vervolgens in de kippenbouillon tot ze boven komen drijven en houd deze daarna ook apart.
Stoof de champignons vervolgens gaar in een pan met boter of olijfolie en voeg het sap van een halve citroen toe.
Maak vervolgens van boter en bloem een blanc roux door de boter in een pannetje te laten smelten en voeg de bloem toe. Roer goed door elkaar en laat het beslag niet aanbakken tot je een koekjessmaak ruikt. Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk de bouillon toe, roer deze er doorheen.
Zet de pan terug op het vuur en klop de saus tot deze glad en op dikte is. Breng als laatste op smaak met zout & peper.
Klop vervolgens de andere eierdooier los in een kom en voeg de room en een eetlepel van de saus toe, roer dit door elkaar en haal de pan met de saus van het vuur. Meng hier het ei-room mengsel doorheen.
Meng de blokjes kip, gehaktballetjes en champignons door de saus en warm indien nodig nog op, breng vervolgens op smaak met citroenrasp, zout & peper. Snijd de deksel van de bladerdeeg pasteitjes en verwarm deze samen voor 5 minuten in de oven op 180°C of hoe aangegeven op de verpakking.
Vul de bakjes vervolgens met de ragout en werk af met de dekseltjes.
Serveer de vol-au-vent met Vlaamse frietjes!
Het eten op tafel! De fles Bourgogne Chardonnay open! Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties